Spring naar de inhoud

Scholen

Structuur van het secundair onderwijs

De 1ste graad secundair onderwijs

In het eerste jaar bestaat het lessenrooster uit 27 uur basisvorming en 5 uur differentiatie. Elke school kan accenten leggen in het differentiatiegedeelte. Kijk goed na hoe de school waar je interesse in hebt deze uren besteedt aan remediëring (extra ondersteuning), verdieping (extra uitdaging) en/of verbreding (interesse). Dit is van belang voor de doorstroom naar de tweede graad. Scholen lichten de lessenroosters en hun keuzes toe tijdens informatiesessies, infoavonden en opendeurdagen. Ook op de websites van elke school is veel informatie te vinden. U kan ook heel eenvoudig de QR-codes scannen die u op elke pagina ziet van deze brochure.  

De gele pijl verwijst naar een uitzonderlijke situatie waarin de klassenraad kan beslissen om je toe te laten in het 2de jaar van de A stroom.

In het tweede jaar kan je kiezen uit verschillende basisopties die een voorloper zijn van de studierichtingen in de tweede en derde graad. Het is verstandig om bij het kiezen van je school meteen ook te kijken naar het aanbod van deze school in de tweede en derde graad.

Een school kiezen

Het kiezen van de juiste school voor je 12-jarige kind is een belangrijke beslissing die een grote impact kan hebben op hun schoolse, sociale en emotionele ontwikkeling. Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van deze keuze.

Onze scholen

Scholengroep Salem team

Elisabeth Verschoore

Directeur

Sabine Beeckman

Beleidsondersteuner